Από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  και πρώην δήμαρχο Μπάμπη Παπαδόπουλο.
Σε αποκαλύψεις για τον τρόπο που ο Δήμος Σοφάδων αντιμετώπισε το κύμα κακοκαιρίας, προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος.
 
Με τη θερμοκρασία στους Σοφάδες να είναι κοντά τους -4 βαθμούς Κελσίου, το ύψος του χιονιού να βρίσκεται περίπου στο μισό μέτρο και τη χιονόπτωση να συνεχίζεται, ο κ. Παπαδόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη συντακτική ομάδα του KarditsaVoice, τόνισε τα εξής:
 
Το 2012 είχαμε μια ανάλογη με την τωρινή χιονόπτωση στο Ν. Καρδίτσας και διαθέτω την εμπειρία, για το αν ο δήμος μπορεί να ανταποκριθεί με τον εξοπλισμό που έχει, μηχανικό και έμψυχο υλικό, στις ανάγκες του αποχιονισμού της περιοχής.
 
Τότε λοιπόν, ανταποκριθήκαμε πλήρως, χωρίς ο δήμος να δαπανήσει σε αναθέσεις ιδιωτικών μηχανημάτων  ούτε ένα ευρώ.
Σήμερα, τα μισά μηχανήματα του δήμου είναι αραγμένα στο αμαξοστάσιο. Μέτρησα τουλάχιστον 4 οχήματα που ήταν ακινητοποιημένα.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν όφειλε η δημοτική αρχή να είναι έτοιμη αφού εδώ και τόσο καιρό ήταν γνωστό σε όλους μας το καιρικό φαινόμενο που θα έπληττε την περιοχή μας;
Γιατί δεν έβγαλε όλα τα δημοτικά μηχανήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι επιπτώσεις του χιονιά;
Η εύκολη δικαιολογία, είναι ότι «δεν έχουμε χειριστές».
Θα απαντήσω σε αυτό, αν κάποιος επικαλεστεί την έλλειψη χειριστών: Όπως λειτούργησαν τα υπόλοιπα δημοτικά μηχανήματα χωρίς χειριστές,έτσι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και αυτά.
 
Έτσι ο Δ. Σοφάδων σήμερα βγήκε ν αντιμετωπίσει το χιονιά με το μισό του εξοπλισμό. Με αποτέλεσμα, πολλά χωριά ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε (8:30μμ), εκτός από τον κεντρικό δρόμο να είναι ακαθάριστα, με απροσπέλαστους δρόμους. Ακόμα και η έδρα του δήμου μέχρι το μεσημέρι ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένη.
 
Αυτή η αναποτελεσματικότητα δεν οφείλεται μόνο στην έλλειψη ετοιμότητας:
Οφείλεται και στην καθυστερημένη κινητοποίηση των μηχανημάτων τα οποία να καθαρίζουν μετά τις 8 το πρωί αν και η χιονόπτωση είχε ξεκινήσει 4-5 ώρες νωρίτερα.
Οφείλεται στην ανοργανωσιά και το μπάχαλο που παρατηρήθηκε στο συντονισμό της όλης επιχείρησης με αποτέλεσμα να πάει χαμένη η τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν απ το πρωί οι υπάλληλοι  οι χειριστές του Δήμου.
Οφείλεται στο γεγονός πως ακόμα και σήμερα πρυτάνευσε η λογική του ρουσφετιού! Ο αποχιονισμός πολλές φορές ήταν αποτέλεσμα τηλεφωνήματος και γνωριμίας. Πρακτικές που ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, αλλά δυστυχώς είναι πολύ οικείες στους διοικούντες.
 
Η θερμοκρασία στους Σοφάδες είναι κοντά τους -4 βαθμούς Κελσίου και ακόμα χιονίζει με το ύψος του χιονιού να είναι περίπου στο μισό μέτρο.
Ελπίζω τις επόμενες ώρες να καλμάρει  το κύμα κακοκαιρίας αφήνοντας πίσω του τις λιγότερες δυνατές ζημίες.

KarditsaVoice

KarditsaVoice, η φωνή της πόλης μας και όχι μόνο, σε ένα website που σας κρατά ενήμερους για όλα τα τοπικά, εγχώρια και διεθνή νέα παρέχοντας έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση. Η ομάδα μας, αποτελούμενη από εξαίρετους επαγγελματίες, εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο στοχεύοντας στην τελειότητα.

Εάν η συγγραφή είναι το ταλέντο σου επικοινώνησε μαζί μας και ποιος ξέρει...ίσως γίνεις ένας απο εμάς!

Επικοινωνία

Τα Γραφεία Μας

Γραφείο Ενημέρωσης
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
info@karditsavoice.gr
Διαφημιστικό Τμήμα
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
adv@karditsavoice.gr

Νέα της Καρδίτσας

17
Οκτ2017

Ανακοίνωση της Ιεράς...

Την Πέμπτη 19 του μηνός στις 18.00 θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας 

17
Οκτ2017

1η Σύναξη των Πνευμα...

Πραγματοποιήθηκε με τη χάρη του Τριαδικού Θεού το εσπέρας της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ν...

17
Οκτ2017

Αποκατάσταση τμημάτω...

από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

17
Οκτ2017

Χαιρετισμός του Αντι...

Η διοργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Φυτά και βότανα στον λαϊκό πολιτισμό και την επ...

Διαγωνισμοί με Δώρα

Άφησέ μας το όνομα και το e-mail σου και λάβε μέρος αυτόματα σε όλους τους διαγωνισμούς του KarditsaVoice